Skola om sig?

Jag är ganska trött på mitt jobb, om jag ska vara ärlig. Och tanken har funnits där länge nu att det kanske är dags att skola om sig och börja på en ny bana. Det känns dock läskigt, att byta så där mitt i livet. Att sätta sig i skolbänken igen. Börja på ett ny arbetsplats med helt nya arbetsuppgifter. Kanske få en lägre lön till att börja med. Kanske inse att det inte var rätt ändå? Och samtidigt så känns det så lockande och spännande att göra något nytt, att bryta sig fri från gamla hjulspår, att träffa nya människor och att få känna att man utvecklas i sitt arbete.

Skrivandet lockar
Jag gillar ju att skriva, vilket ni kanske förstår då jag ju har en blogg. Men jag har alltid tänkt att det är så svårt att bli något inom det. Författare har varit ungefär det enda jag har kommit på, och det är ju verkligen svårt att lyckas med. Men så fick jag höra för ett tag sedan att en bekant till mig har börjat jobba på en webbyrå som skribent. Jag hade inte ens en aning om att det jobbet fanns. Hen skriver om allt möjligt, och det lät verkligen så himla roligt. Och hen fick jobbet utan någon speciell utbildning dessutom. Visst är det säkert fördelaktigt med utbildning, men är man redan bra på att skriva så kan man ju visa vad man går för.

pencil-918449_640

Så det är något jag håller på att kolla upp nu. Det finns en del byråer här, bland annat en webbyrå i Lund som verkar himla trevlig. Nu ska man säkert ha en massa tur också, och utbildning är förmodligen inte alls dumt. Men jag tänker att man ju kan kolla läget i alla fall. Det skadar ju inte att höra av sig, och att höra sig för. Så himla spännande, men läskigt ändå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *