Sitter ute och äter mitt i vintern

Vilken är den bästa investeringen ni gjort till ert hus eller lägenhet? En inte helt lätt fråga att svara på, eller hur? Speciellt för den som bott i sitt hus ett tag och hunnit med att göra flera olika investeringar i det. För mig är svaret dock rätt så självklart. Den skedde sommaren 2013 när vi lät glasa in altanen. Det har vi aldrig ångrat och det har gett oss många härliga dagar, kvällar och nätter ute under stjärnorna fastän det egentligen är alldeles för kallt för att vistas utomhus. Den som aldrig suttit på en inglasad altan när höstlöven yr där ute har inte levt! Det är en mycket speciell upplevelse kan jag lova.

Ordnat med uppvärmning
Det är också tur att vi var förutseende nog att välja riktigt välisolerat glas till inglasningen. Just då hade vi bara vaga tankar på att ordna med uppvärmning – tankar som nu har blivit verklighet. Vi förbättrade isoleringen ytterligare och ordnade med uppvärmning med tanke på att förvandla den inglasade altanen till ett riktigt uterum. Det har fungerat alldeles utmärkt och även om det inte är så bekvämt att använda uterummet under de allra kallaste dagarna så fungerar uterummet under en stor majoritet av årets dagar. Nu senast har det ju varit extra kallt flera dagar, så användandet har varit lite mindre – vi har fått vänta till att det värmts upp, inte så mycket morgonkaffe med andra ord.

Avundsjuka grannar
Vi har också märkt att våra grannar är imponerade av vårt uterum och blivit intresserade av att skaffa ett själva. Självklart rekommenderade vi dem då att anlita Uterumsmästarna för att bygga deras uterum, eftersom vi har så goda erfarenheter av dem. De har ingen altan som kan glasas in, så de kommer helt enkelt att få bygga sitt uterum från grunden. Vi har talat oss varma för att ordna med bra isolering och uppvärmning direkt och det ska bli spännande att se hur deras uterum kommer att bli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *