En uppskattad present

Min käre far fyllde år förra veckan. Han fyllde 65, vilket betyder att det är dags att lägga ett långt arbetsliv bakom sig. Visst, många jobbar längre nu för tiden, och vissa slutar tidigare (de som har råd). Men min pappa bestämde sig för att han ville gå i pension nu vid 65 så nu startar en ny era i hans liv. Jag antar att det måste kännas både skönt och lite läskigt.
Vi firade honom med festligheter och presenter. Många i släkten var där, trots att vi är utspridda över hela landet. Det är viktigt med släktträffar ibland så att man inte tappar kontakten med varandra, och då är det ju smart att passa på att göra det i samband med att man firar något. Nu för tiden är det i och för sig mycket lättare att hålla kontakt och följa varandras vardag på sociala medier, men alla använder inte det och enligt mig kan det digitala aldrig ersätta den riktiga kontakten ändå.

Jag känner mig väldigt nöjd med presenten som jag gav pappa. Det är inget han kommer att kunna använda än på ett tag, utan något som kommer att ske nästa sommar. Det är nämligen så att jag har fixat en flugfiskeresa åt honom. Han älskar nämligen att fiska. Resan kommer att gå till Älvdalens fiskecenter, för jag har hört att det har riktigt fint flugfiske i Dalarna. Och inte nog med att han kommer att få åka dit och fiska och dessutom gå en flugfiskekurs, jag ska också följa med!

Fiske är kanske inte min favoritsysselsättning, men det kommer att bli jätteroligt att spendera kvalitetstid med pappa och skämma bort honom riktigt ordentligt. Man får ju passa på nu när han har en massa ledig tid. Det kommer också att bli några mysiga planeringskvällar där vi kikar på vad vi ska ha med oss, och kanske om det är något annat vi ska göra när vi ändå är i Älvdalen. Det finns ju till exempel en björnpark i Orsa som väl inte ligger så värst långt bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *